четвер, 12 жовтня 2023 08:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Іспанія передасть Україні установки для ЗРК Hawk і не тільки

Іспанія передасть Україні установки для ЗРК Hawk і не тільки
Іспанія підтвердила надання Україні шість пускових установок для зенітно-ракетних комплексів Hawk. Фото: pixabay.com

Іспанія надасть Україні шість пускових установок для зенітно-ракетних комплексів Hawk.

За словами міністерки оборони Маргарити Роблес, шість нових зенітних ракетних установок будуть інтегровані в американську батарею, а з листопада в Іспанії буде організовано відповідне навчання для українських операторів та технічного персоналу ЗРК Hawk, передає Gazeta.ua.

"Крім того, продовжуватимуться тренування в місті Толедо та інших місцях, де можна досягти кількості у 4 тис. військових", - йдеться в повідомленні Міністерства оборони країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО зробили нову заяву про Путіна і допомогу Україні

Очільниця оборонного відомства Іспанії також повідомила про майбутню поставку артилерійських боєприпасів калібру 155 і 105 мм та оголосила, що в наступній партії Києву також відправлять важкі кулемети для посилення протидії безпілотникам.

"РФ продовжує переозброюватися безпілотниками, які вона отримує за допомогою інших країн", - додала вона.

Польові пайки вже в дорозі до України, після чого Мадрид відправить Києву електрогенератори та водолазні компресори, а також елементи зимового спорядження для військових.

Усі союзники погоджуються, що Україна стане членом НАТО, сказав сьогодні на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг.

Влітку у Вільнюсі відбувся саміт НАТО. Україна стане членом Альянсу без необхідності плану дій щодо членства, сказано у підсумковому комюніке.

Зараз ви читаєте новину «Іспанія передасть Україні установки для ЗРК Hawk і не тільки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі