пʼятниця, 21 жовтня 2022 02:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Іранські інструктори допомагають армії РФ в Криму – Білий дім

Іранські інструктори допомагають армії РФ в Криму – Білий дім
Іранські інструктори воюють в Криму. Фото: Кореспондент

Іран безпосередньо приєднався до війни Російської Федерації проти України.

Тегеран направив до тимчасово окупованого Криму свій персонал, який допомагає атакувати дронами-камікадзе міста України, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ.

Він нагадав, що Москва вже отримала партії іранських дронів і, швидше за все, будуть додаткові поставки. Москва намагається отримати інше озброєння з Ірану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постачання Росії дронів з Ірану ‒ РФ шантажує ООН

"Факт полягає в тому, що Іран зараз залучений безпосередньо на місці, надає зброю, яка завдає ударів по цивільному населенню і цивільній інфраструктурі в Україні, і фактично вбиває простих людей і руйнує цивільну інфраструктуру в Україні", – заявив представник Білого дому.

США будуть "використовувати всі інструменти для того, щоб викрити, стримати і протидіяти" поставкам зброї з Ірану в Росію і посилять контроль над дотриманням санкцій проти російського та іранського оборонних секторів, заявив Кірбі.

Росія завдала понад сотню ударів іранськими дронами-камікадзе.

У результаті цих атак загинули та отримали поранення десятки людей, зокрема діти. Третина енергетичної інфраструктури України постраждала. Отримали пошкодження будівлі двох дипломатичних установ у Києві.

Надання Іраном зброї Росії робить його співучасником агресії та воєнних злочинів в Україні, йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

Напередодні ЄС і Британія запровадили санкції проти Ірану за підтримку війни РФ проти України.

Зараз ви читаєте новину «Іранські інструктори допомагають армії РФ в Криму – Білий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі