пʼятниця, 23 серпня 2024 15:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Індія поважає суверенітет і територіальну цілісність України - Моді

Індія поважає суверенітет і територіальну цілісність України - Моді
Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді у Києві, 23 серпня. Фото: UATV

Індія поважає суверенітет й територіальну цілісність України.

Це має першорядне значення, заявив прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, повідомив "Інтерфакс-Україна".

"Ми з повною впевненістю трималися подалі від війни, але це ніколи не означало, що ми були просто байдужими спостерігачами. Ми ніколи не були нейтральними, і в нас була сторона від найпершого дня - наша сторона була миром. Тому, приїхавши на землю України, я приїхав із посланням миру", - заявив Моді.

"І я хочу сказати вам і всьому світу, що це наше переконання і наше зобов'язання, і ми говоримо про це дуже голосно й чітко - що ми підтримуємо повагу до суверенітету і територіальної цілісності. Це має для нас першорядне значення", - сказав прем'єр Індії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС перерахував Україні €4,2 млрд нового траншу. Куди підуть гроші

Моді розповів, що "декілька днів тому приймав третій саміт "Голос Глобального півдня", у якому взяли участь 120 країн, і "від імені цих країн Глобального півдня приїхав із посланням миру".

"У тому, що стосується миру, Індія зробила в нього активний внесок. Наш підхід був орієнтований на людей. Єдиний спосіб вирішення проблем - це діалог і дипломатія, і, не втрачаючи більше часу, ми маємо рухатися у цьому напрямку. Обом сторонам доведеться сісти разом і шукати шляхи виходу з цієї кризи", - заявив Моді.

"Я приїхав напередодні вашого Дня Незалежності, і тому я хотів би, щоб усі ми працювали над якнайшвидшим відновленням миру, й Індія буде готова зробити свій активний внесок у досягнення цієї мети", - сказав прем'єр Індії.

23 серпня прем'єр-міністр Індії прибув до України. Це перший офіційний візит індійського прем'єр-міністра до України за часи незалежності.

Зеленський і Моді вшанували пам'ять дітей, які загинули внаслідок російської збройної агресії.

Україна та Індія погодили чотири документи про співпрацю.

Зараз ви читаєте новину «Індія поважає суверенітет і територіальну цілісність України - Моді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі