вівторок, 30 січня 2024 12:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Хотіли всидіти на двох стільцях - Джонсон про вину НАТО перед Україною

Хотіли всидіти на двох стільцях - Джонсон про вину НАТО перед Україною
Бездіяльність Альянсу зробила можливим широкомасштабне вторгнення Росії в Україну. Фото: eastnews.ua

Через свою бездіяльність НАТО має почуття глибокої провини перед Україною.

Таку думку озвучив у мінісеріалі ВВС "Путін проти Заходу" колишній прем'єр Великої Британії Борис Джонсон. Альянс намагався "всидіти на двох стільцях", чим дав російському диктатору Володимиру Путіну "зелене світло" для нападу на Україну.

"У НАТО існує глибоке інституційне почуття провини. Якби Альянс виконав те, що обіцяв, і українці справді були б на шляху до повноцінного членства, то, цілком імовірно, президент РФ не зробив би того, що він зробив", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це неможливо" - Путін висловився про переговори

У НАТО намагалися дотримуватися нейтральної позиції, що зрештою і призвело до катастрофічних наслідків.

"Наша колективна двозначна позиція, яка так довго зберігалася, вічні спроби всидіти на двох стільцях одразу, провалилися і Путін вирішив, що це не всерйоз. Зараз у світі склалася ситуація, коли демократія відступала, а автократія добилася свого. Війна в Україні ознаменувала, що цьому приходить кінець. Країни Заходу дадуть рішучу відсіч Росії", - наголосив Джонсон.

Україна обов'язково стане членом Північноатлантичного альянсу. Двері НАТО для неї відкриті, заявив держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен на спільному брифінгу з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом у Вашингтоні.

Зараз ви читаєте новину «Хотіли всидіти на двох стільцях - Джонсон про вину НАТО перед Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі