четвер, 06 вересня 2018 13:07

Хомутиннік порівняв в.о. голови Фонду держмайна з "секретаркою"

Хомутиннік порівняв в.о. голови Фонду держмайна з "секретаркою"
Віталій Хомутинник заявив, що не має відношення до діяльності Трубарова. Фото: vidrodzhennya.org.ua

Співголова депутатської групи "Партія "Відродження", народний депутат України Віталій Хомутиннік спростував інформацію, що має будь-яке відношення до діяльності Віталія Трубарова на посаді виконуючого обов'язки голови Фонду державного майна України.

Про це повідомляє інтернет-видання "РБК-Україна".

"Це взагалі якась нісенітниця. Його кандидатура від самого початку не відповідала ні професійним критеріям, ні українському законодавству. Адже виконувати обов'язки на час відсутності голови фонду може тільки його заступник. А Віталій Трубаров на той момент займав посаду голови апарату. Але його все одно призначили, як заявляли в уряді, тимчасово. Та, як бачимо, пауза затягнулася і сьогодні уже минув рівно рік, як було призначено Трубарова. Через це я вже звернувся до прем'єр-міністра з проханням подати до парламенту подання на призначення нового керівника Фонду або призначити більш ефективного виконуючого обов'язки голови", - заявив Хомутиннік.

Нардеп також розкритикував роботу Трубарова на посаді в.о. голови Фонду держмайна.

"На мою думку, не можна довіряти такі серйозні державні посади аби-кому. Це те ж саме якби країною замість прем'єр-міністра у разі його відсутності керувала його секретарка, яка до цього відповідала за канцеляцію і документообіг. У такому випадку краще вже призначати охоронця, який хоча б оберігав державне майно. Як результат, у випадку з Фондом бачимо, що діючий виконуючий обов'язки голови вже провалив план приватизації за перше півріччя 2018 року. Він зміг заробити для держбюджету лише 0,2% від запланових на рік надходжень", - сказав Хомутиннік.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 6 вересня 2017 року призначив виконувача обов'язки голови Фонду держмайна Віталія Трубарова, який з квітня обіймав посаду керівника апарату фонду. Голова фонду призначається і звільняється президентом за згодою Верховної ради.

Зараз ви читаєте новину «Хомутиннік порівняв в.о. голови Фонду держмайна з "секретаркою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі