пʼятниця, 15 вересня 2023 00:25

Спецтема: Війна Росії проти України

ГУР планує нові операції по захопленню ворожих трофеїв

ГУР планує нові операції по захопленню ворожих трофеїв
ГУР хоче захопити ще декілька російських вертольотів. Фото: Кореспондент

Головне управління розвідки Міноборони працює ще над декількома справами по захопленню російських трофеїв.

Після пресконференції з російським пілотом вертольота зросла кількість звернень до державного проєкту "Хочу жить" від російських військовослужбовців, в ефірі національного телемарафону повідомив представник ГУР Андрій Юсов, пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Далі буде: у ГУР розкрили подробиці спецоперації "Синиця"

"До операції "Синиця" надходило приблизно 70-100 заявок на день, після пресконференції з пілотом ці цифри зросли до 170 і більше заявок... Всього за період існування проєкту – вже понад 25 тисяч заявок від тих, хто бажає здатися, або розмірковує над таким варіантом", – повідомив Юсов.

23 серпня російський пілот Максим Кузьмінов здався Україні, перегнавши гелікоптер Мі-8 окупантів в Харківську область. Його вчинок був узгоджений з ГУР України. Спецоперація мала кодову назву "Синиця". Російському пілоту організували безпечний повітряний коридор, він летів на гранично малій висоті в режимі радіомовчання.

Кузьмінов пояснив, що вчинив так, оскільки виступає проти агресивної війни і не хоче бути причетним до військових злочинів.

Росіянин сам вийшов на зв'язок з українськими розвідниками, йому запропонували гарантії безпеки, нові документи, грошову компенсацію та винагороду. Його сім'ю вивезли з РФ у безпечне місце.

Зараз ви читаєте новину «ГУР планує нові операції по захопленню ворожих трофеїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі