понеділок, 10 жовтня 2022 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Головні новини дня: масована ракетна атака, заява США

Головні новини дня: масована ракетна атака, заява США
Наслідки російського обстрілу у Києві. Фото: Facebook.com/UA.KyivPolice

Gazeta.ua нагадує про події понеділка, 10 жовтня.

Російські окупанти нанесли масований ракетний удар по понад 20 населених пунктах в Україні, завдали понад 84 ракетних та авіаційних ударів. Росіяни обстріляли 12 областей.

Від ракетних ударів у Києві загинули п'ятеро людей, постраждали 45 житлових будинків. На Дніпропетровщині загинули четверо людей.

Українців закликали обмежити споживання електроенергії.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із послом США Бріджит Брінк. Посол заявила, що дипломатична місія США продовжує роботу в Україні.

Президент США Джозеф Байден заявив, що Україні допомагатимуть стільки, скільки потрібно. А Росію і її президента Володимира Путіна притягнуть до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили сотні російських "мобіків" на півдні

Німеччина передасть першу систему протиповітряної оборони IRIS-T.

Служба безпеки України розшукує заступника голови Ради безпеки РФ, колишнього російського президента Дмитра Медведєва і низку представників путінського режиму.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія і Білорусь домовилися про розгортання "спільного регіонального угруповання військ".

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: масована ракетна атака, заява США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі