понеділок, 10 жовтня 2022 19:54

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ знищили сотні російських "мобіків" на півдні

ЗСУ знищили сотні російських "мобіків" на півдні
Російські загарбники продовжують зазнавати втрат. Фото: eastnews.ua

Російські загарбники продовжують зазнавати втрат.

За уточненою інформацією, станом на 9 жовтня Росія втратила сотні відмобілізованих військових Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 10 жовтня.

"Батальйонна тактична група противника 150-ї мотострілецької дивізії, що діяла на Херсонському напрямку та складалася здебільшого з мобілізованих військовослужбовців, уже втратила понад 520 осіб ліквідованими", – зазначили в Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські зенітники "підсмажили" російський штурмовик

Російські окупанти продовжують прикриватися населенням тимчасово окупованих територій як живим щитом. У деяких навчальних закладах Ясинуватського району Донецької області одночасно з навчальним процесом розміщують російських солдатів.

Також поранених російських загарбників розмістили в дитячій лікарні одного з населених пунктів Луганщини – поруч з хворими дітьми. До цих лікарень, які використовують росіяни як госпіталі, прибувають групи медпрацівників.

"Серед окупантів і колишні в'язні, представники приватної військової кампанії "Вагнер". Непоодинокі випадки, коли дітей не доліковують і виписують, щоб звільнити ліжкомісця", – ідеться в повідомленні.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 10 жовтня становлять понад 62 870 осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 370 російських загарбників, повідомив вранці 10 жовтня Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільших втрат противник зазнав на Криворізькому й Краматорському напрямках. Дані уточнюють.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ знищили сотні російських "мобіків" на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі