четвер, 23 жовтня 2014 14:15

Голова "держради" Криму Константинов пожалівся на Порошенка за "плювок у душу"

Голова "держради" Криму Константинов пожалівся на Порошенка за "плювок у душу"
rbc.ru

22 жовтня на пленарному засіданні кримського парламенту було прийнято заяву "у зв'язку з ситуацією, що склалася на Україні".

Спікер "держради" Криму Володимир Константинов вважає, що Україна на чолі з президентом Порошенко "сповзає в безодню коричневої чуми". "Спікера" зачепив указ Порошенко про оголошення 14 жовтня - Днем захисника України.

Константинов заявив, що своїм указом Порошенко нібито узаконив підміну понять героїзму і зради, а також "плюнув в душу ветеранам Великої Вітчизняної війни".

"І вже нікого не здивує, якщо наступним указом він встановить державне свято на честь дня народження Адольфа Гітлера, якому присягали на вірність вояки УПА, дивізії СС "Галичина" і батальйону СС "Нахтігаль". Це буде логічний вчинок людини, яка, наслідуючи приклад Бандери і Шухевича, відправляє сьогоднішніх "нахтігалевцев" - бійців батальйонів "Айдар", "Азов", "Дніпро" та інших незаконних збройних формувань - вбивати мирних громадян, не згодних з його політикою", - сказав Константинов.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко переніс День захисника вітчизни з 23 лютого на 14 жовтня. Український інститут національної пам'яті 8 жовтня випустив реліз, в якому обгрунтував, чому саме День Покрова має стати Днем захисника Вітчизни. 14 жовтня було одним з найважливішим для запорізьких козаків - у цей день вони проводили свої ради, на яких обирали нового гетьмана або отамана. 14 жовтня також вважається днем створення УПА.

Зараз ви читаєте новину «Голова "держради" Криму Константинов пожалівся на Порошенка за "плювок у душу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі