понеділок, 20 травня 2024 15:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Глава Пентагону відкрив 22-й "Рамштайн". Назвав одну з головних тем

Глава Пентагону відкрив 22-й "Рамштайн". Назвав одну з головних тем
Питання протиповітряної оборони буде одним із головних, сказав Ллойд Остін. Фото: Getty Images

У понеділок, 20 травня, розпочалося 22-е засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Його проводять онлайн. Засідання відкрив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін, повідомив "Укрінформ".

Новий наступ росіян на Харків лише посилює важливість Контактної групи. РФ продовжує інтенсивно бомбити українські міста, сказав Остін.

"Тож питання протиповітряної оборони буде одним із головних у нашому порядку денному сьогодні. І я закликаю всіх наших шановних союзників і партнерів переглянути свою здатність, щоби надати Україні потенціал ППО, який їй так терміново потрібен", - заявив глава Пентагону.

"Ми зустрічаємось у момент виклику. Путінські окупанти розпочали черговий наступ на територію суверенної України, і сили Кремля намагатимуться просуватися далі протягом подальших тижнів у спробах створити буферну зону вздовж українського кордону", - сказав Остін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина придбає у США три системи HIMARS для України

Учасники засідання заслухають керівників морської коаліції, а також об'єднаної коаліції протиповітряної і протиракетної оборони.

У 22-у "Рамштайні" беруть участь міністри оборони і керівники оборонних відомств із близько 50-и країн.

Попереднє засідання Контактної групи з питань оборони України відбулося 26 квітня. Тоді Остін повідомив про новий пакет військової допомоги, який включатиме ракети для HIMARS, снаряди, системи ППО.

Зенітні ракетні комплекси Patriot є системами ППО тільки коли діють - захищають життя, а не стоять без руху десь на базах зберігання. Patriot потрібні Україні зараз, сказав президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Глава Пентагону відкрив 22-й "Рамштайн". Назвав одну з головних тем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі