середа, 03 березня 2010 21:22

Геращенко не хоче у спілку з Януковичем через комуністів

Геращенко не хоче у спілку з Януковичем через комуністів

Народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Ірина Геращенко вважає, що в нинішніх умовах було б чесніше йти на дострокові вибори.

Про це вона заявила у середу ввечері в ефірі Шустер Live, коментуючи можливі коаліційні домовленості НУ-НСу з Партією регіонів.

"Є така конфігурація суспільних запитів, коли треті сили набрали досить великий результат на виборах", - сказала вона.

За словами Геращенко, інше питання, хто готовий до дострокових виборів.

"В першу чергу не готові БЮТ і Партія регіонів, бо не наберуть достатньої кількості голосів і "регіонали" не матимуть 175 голосів. Що стосується "Нашої України - Народної самооборони", то у такому складі вона не зайде у парламент. В іншому складі це можливо, тому що там є багато самодостатніх популярних політиків, які набрали відповідний результат на президентських виборах", - розповіла "нунсівка".

Геращенко також назвала, за яких можлива нова коаліція у Верховній Раді.

"При всій роз"єднаності НУ-НСу, погляди 72-х депутатів збігаються в тому, що неможливе об"єднання з комуністами. Це неможливо ідеологічно. Ще одна спільна позиція у разі коаліції - це ідеологічні засади. Третя умова - це конституцій спосіб", - зазначила вона.

Коментуючи кандидатуру Віктора Ющенка на прем"єрське крісло, нардеп повідомила, що потрібно послухати позицію самого екс-президента, а не тільки його команди.

"Треба, щоб відбулась відповідна зустріч Віктора Андрійовича з фракцією, тому що її поки що не було", - підкреслила вона.

Геращенко також хотілося б, щоб колеги з інших фракцій навчались на помилках "Нашої України". Тому що, за її словами, це підручник того, як не треба робити.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Геращенко не хоче у спілку з Януковичем через комуністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі