четвер, 03 березня 2011 15:20

Генпрокуратура поновила справу проти Лазаренка

Генпрокуратура поновила справу проти Лазаренка

Генпрокуратура відновила розслідування кримінальної справи проти екс-прем'єра Павла Лазаренка.

Про це повідомив екс-генеральний прокурор України, радник ГПУ Михайло Потебенько.

"Наскільки мені відомо, постанови про закриття справи проти Лазаренка були скасовані, матеріали відправлені на дорозслідування", - зазначив він.

Потебенько нагадав, що у справі Лазаренка проходила і екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

"Коли справу припинили, я вважав своїм обов'язком викласти свою думку про це в офіційному рапорті на ім'я генпрокурора Олександра Медведька. Є неправильним той факт, що слідство дійшло до такої думки, не беручи до уваги свідчення ключових свідків, а тим більше, що показання основних свідків, на яких зроблено посилання, перекручені. Це - неприпустима фальсифікація", - зазначив екс-прокурор.

Потебенько також заявив, що поставив питання про відповідальність тих посадових осіб, якими була допущена ця фальсифікація.

"Навіщо це було зроблено, думаю, генеральний прокурор України Віктор Пшонка розбереться. До нього я теж звернувся з офіційним рапортом", - повідомив Потебенько.

Говорячи про нинішні справах проти Тимошенко, екс-генпрокурор відзначив, що не цікавиться даним питанням, підкресливши, що повністю покладається на правоохоронні органи.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура поновила справу проти Лазаренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі