вівторок, 18 січня 2011 10:53

Азаров наказав Лавриновичу повернути мільйони Лазаренка

Азаров наказав Лавриновичу повернути мільйони Лазаренка

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив міністерству юстиції повернути кошти, незаконно виведені екс-прем'єром Павлом Лазаренком.

Про це ідеться у плані заходів Мін'юсту на 2011 рік, пише газета "Дело".

"Ми отримали від Кабміну доручення юридичними інструментами домогтися повернення активів, доведених судом, що вони незаконно були вилучені з державного бюджету. Це досить складний процес, він починався досить давно", - пояснив міністр юстиції Олександр Лавринович.

"На сьогодні ми відновили роботу з пошуку партнерів у США, ми працюємо в цьому напрямку, щоб український бюджет поповнився сотнями мільйонів американських грошей", - додав чиновник.

Раніше про відновлення зусиль щодо повернення виведених Лазаренком грошей заявляв і міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

"Я переконаний в тому, що ми продовжимо ці зусилля. Вони непрості, є дуже багато інтересів, дуже багато юридичних зачіпок, якими користуються адвокати з різних сторін", - зазначив міністр.

За його словами, цей процес був припинений після приходу до влади Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко.

12 років тому Павло Лазаренко був затриманий в аеропорту Нью-Йорка за порушення візового режиму, за підозрою у спробі нелегально проникнути в США.

Він звернувся до американської влади із проханням надати йому політичний притулок.

Натомість екс-прем'єру були пред'явлені звинувачення в здирстві, відмиванні грошей і шахрайстві.

Обсяг коштів, переведених Лазаренком до США, оцінювався в 114 млн. доларів.

Зараз ви читаєте новину «Азаров наказав Лавриновичу повернути мільйони Лазаренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі