пʼятниця, 16 серпня 2024 08:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал НАТО оцінив реакцію Росії на операцію ЗСУ в Курській області

Генерал НАТО оцінив реакцію Росії на операцію ЗСУ в Курській області
Реакція Росії на Курськ повільна і розсіяна. Фото: ЦНС

Російська Федерація продемонструвала повільну і досить розсіяну реакцію на українські наступальні дії у Курській області.

Така реакція Росії пов'язана з відсутністю розуміння, хто має відповідати за бойові дії всередині РФ, заявив головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі, повідомляє "Голос Америки".

"Москва досі збирає докупи реакцію на вторгнення України. Поки що це була тільки доволі повільна і розсіяна реакція", - сказав він.

Така реакція пов'язана також із відсутністю вільних військ, які Росія могла б задіяти у Курській області. За словами Каволі, Міноборони відповідальне за воєнні дії в Україні, а на території РФ мало б відповідати Міністерство внутрішніх справ.

"Росія не має вільних сил для протистояння українській операції. Рівень залученості та частки російських наземних сил, які знаходяться в Україні, дуже суттєвий. Підрозділи, які залишилися в Росії, - це військові строкової служби", - вважає генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Операція на Курщині не знизила градус на фронті - Нацгвардія

Він зазначив, що влада РФ перекинула в Курську область багато повітряних сил, але невідомо, скільки наземних сил буде залучено.

У відповідь на запитання про стан української армії, Каволі відзначив що всупереч проблемам, які поставали перед Збройними силами України, він був вражений інноваціями, які Київ продемонстрував у військовому, технічному та тактичному плані.

У Курській області Російської Федерації лише зараз оголошено обов'язкову евакуацію всього Глушківського району. Регіональний оперштаб Курщини, де з 6 серпня точаться бої в ході українських наступальних дій, прийняв рішення про обов'язкову евакуацію всього Глушківського району, який межує з Сумською областю України.

Зараз ви читаєте новину «Генерал НАТО оцінив реакцію Росії на операцію ЗСУ в Курській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі