неділя, 17 вересня 2023 22:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Газовий догововір між Німеччиною і РФ можна прирівняти до пакту Молотова-Ріббентропа – Моравецький

Газовий догововір між Німеччиною і РФ можна прирівняти до пакту Молотова-Ріббентропа – Моравецький
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розповів про газовий союз між Німеччиною і РФ. Фото: ТСН

Енергетичний союз між Німеччиною і Росією можна прирівняти до пакту Молотова-Ріббентропа.

Близькі відносини Володимира Путіна і Ангели Меркель у газовій сфері призвели до російської агресії проти України, після офіційних заходів у Варшаві з нагоди 84-річчя початку агресії СРСР проти Польщі 17 вересня 1939 року заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає PAP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова Антанта? Чи маємо ми шанси створити власний оборонний союз

"Так як існував пакт Молотова-Ріббентропа, про який ми прекрасно знаємо, існував також де-факто газовий й енергетичний пакт Меркель-Путін", – наголосив він.

17 вересня є символічною датою, яка нагадує усім про зловісні наслідки російсько-німецького альянсу. Відтак, віддаючи данину пам'яті жертвам тих російських злочинів, глава польського уряду нагадав про нинішні загрози, пов'язані з німецько-російським альянсом.

Пакт гарантував нейтралітет СРСР у конфлікті Третього Райху з Польщею та країнами Заходу. Як додаток до договору було підписано таємний протокол, що розділив радянські та німецькі "сфери впливу" на території Польщі, Литви, Латвії, Естонії та Фінляндії. У таємному протоколі також визнавалася зацікавленість Литви у Віленському краї, а Німеччина заявляла про повну незацікавленість у Бессарабії. Зазначені в цьому протоколі території в подальшому були швидко захоплені відповідно Третім Рейхом та Радянським Союзом.

РФ планує відбудувати імперію. Польща з цього приводу значно зміцнює свою армію.

Цей процес включає збільшення кількості та оснащення польських військових сучасною зброєю, заявив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

Зараз ви читаєте новину «Газовий догововір між Німеччиною і РФ можна прирівняти до пакту Молотова-Ріббентропа – Моравецький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі