четвер, 03 листопада 2022 19:02

G7 допомагатимуть Україні пережити зиму

G7 допомагатимуть Україні пережити зиму
Німеччина передає Україні допомогу, яка знадобиться зимою. Фото: Pexels

Допомога Україні буде найголовнішим питанням порядку денного зустрічі міністрів закордонних справ країн G7.

Зокрема говоритимуть про цивільну інфраструктуру, сказала міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, передає "Укрінформ".

"Ми не допустимо, щоб стратегія російського президента з руйнування України була успішною. Ми не допустимо, щоб міжнародна солідарність була зруйнована, на що Путін сподівається", – заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи буде зима в Україні холодною та сніжною: синоптикиня розповіла

Росія використовує голод, дезінформацію і дестабілізацію інших регіонів як зброю. Президент РФ Володимир Путін руйнує цивільну інфраструктуру там, куди не можуть зайти солдати. Це нова методика ведення війни, і партнери по G7 намагатимуться не допустити смертей багатьох українців.

Німеччина вже передає Україні пакет зимової допомоги. Надала понад 100 генераторів енергії, систем опалювання, водяних насосів, санітарних матеріалів, теплої білизни й іншого.

G7 координуватимуть зимову допомогу з партнерами та багатьма іншими, хто долучиться.

Сполучені Штати Америки намагатимуться допомогти Україні пережити важку зиму, якщо РФ продовжить атакувати критичну інфраструктуру.

Допомога передбачає різні елементи. Зокрема системи протиповітряної оборони й обладнання для відновлення інфраструктури. Про це в інтерв'ю "РБК Україна" розповіла помічниця державного секретаря США Карен Донфрід.

Зараз ви читаєте новину «G7 допомагатимуть Україні пережити зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі