четвер, 03 листопада 2022 12:18

Спецтема: Війна Росії проти України

США й союзники допоможуть Україні пережити складну зиму ‒ помічниця держсекретаря

США й союзники допоможуть Україні пережити складну зиму ‒ помічниця держсекретаря
Помічниця державного секретаря США Карен Донфрід, розповіла, як союзники допоможуть Україні пережити зиму. Фото: rbc.ua

Сполучені Штати Америки намагатимуться допомогти Україні пережити важку зиму, якщо РФ продовжить атакувати критичну інфраструктуру.

Допомога передбачає різні елементи. Зокрема системи протиповітряної оборони й обладнання для відновлення інфраструктури. Про це в інтерв'ю "РБК Україна" розповіла помічниця державного секретаря США Карен Донфрід.

За її словами, Росія, завдаючи ударів по цивільній інфраструктурі, намагається перетворити електрику й тепло на зброю та приректи українців на холодну темну зиму.

"Те, що відбувається сьогодні, огидно. Тому ми, як і багато ваших друзів, прагнемо допомогти вам зробити так, щоб цієї зими українці не сиділи в холоді й темряві", ‒ наголосила Донфрід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми зробили низку речей" – у США пригадали, як намагалися запобігти повномасштабному вторгненню в Україну

Вона також розповіла, що одним з елементів допомоги Україні є системи ППО.

"Ми активно цим займаємося, як і багато наших союзників і партнерів. Я знаю, що чиновники тут думають про те, які є критичні вузли в енергетичній інфраструктурі, навколо яких ви хотіли б розмістити ці системи ППО", ‒ сказала Донфрід.

Ще одним елементом допомоги є обладнання для відновлення критичної інфраструктури, яка вже постраждала.

"Є багато різних елементів, над якими ми зараз працюємо. І ми продовжимо робити все можливе, щоб ви змогли пройти цю зиму", ‒ додала помічниця держсекретаря США.

Сполучені Штати Америки мають багато інструментів допомоги для України, які використовують. Лендліз є одним з них, розповіла помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії Карен Донфрід.

Сполучені Штати Америки не диктуватимуть умови й підтримуватимуть Україну, скільки це буде потрібно. Однак Україна самостійно визначатиме, що вважатиме перемогою у війні, яку розв'язала Росія. Про це розповіла помічниця держсекретаря США Карен Донфрід в інтерв'ю "РБК-Україна".

Зараз ви читаєте новину «США й союзники допоможуть Україні пережити складну зиму ‒ помічниця держсекретаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі