понеділок, 23 вересня 2013 10:25

"Фронтівці" Яценюка створюють нову партію - ЗМІ

"Фронтівці" Яценюка створюють нову партію - ЗМІ
Арсеній Яценюк. Фото: www.segodnya.ua

Соратники лідера фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюка з партії "Фронт змін", які не планують входити до "Батьківщини", націлились створити нову партію

Про це у понеділок у своїму матеріалі повідомляє інтернет-видання "Forbes-Україна".

У вересні глава центрального штабу партії Юлії Тимошенко Олександр Турчинов повідомив, що партійців стало на 12 000 більше за рахунок злиття з партією "Фронт змін", яку очолював Яценюк. Джерела фракції "Батьківщина" повідомляють, що паралельно з об'єднанням йде ще один процес: колишні однопартійці Яценюка по партії, в тому числі, ті хто не вступив до "Батьківщини", ведуть переговори про створення нової партії на основі "Фронту".

Два джерела у фракції "Батьківщина" розповіли, що важливою причиною поки завуальованих конфліктів між фронтовиками і керівництвом фракції є бажання нардепів відродити фактично розформований "Фронт змін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк – Януковичу: У нас з вами тимчасове перемир'я

Ядром нової партії на основі ФЗ повинні стати ті члени місцевих рад різних рівнів, які відмовилися йти в партію Тимошенко.

Джерело також повідомив, що назва майбутньої партії, кількість членів, спонсори - на стадії обговорення. Але розрахунок робиться на те, що від "Фронту змін" в обласні, міські та районні ради пройшло 2000 осіб. Переважна більшість з них не вступили в "Батьківщину" і не планують цього робити. Ці люди, розповідає джерело, періодично звертаються до депутатів - фронтовикам з пропозицією створити нову партію, яка стояла б на тій же ідейної платформі, що і "Фронт змін". Вони повинні будуть скласти кістяк майбутньої партії.

Її можливим лідером, за словами джерел у фракції, може стати екс-керівник Дніпропетровської облпарторганізації Андрій Павелко. Сам він цю інформацію не спростував і не підтвердив.

Нагадаємо, 14 червня 2013 року з'їзд політичної партії "Фронт Змін" ухвалив рішення про об'єднання з ВО "Батьківщина" шляхом ліквідації та вступу членів "Фронту Змін" до ВО "Батьківщина".

Зараз ви читаєте новину «"Фронтівці" Яценюка створюють нову партію - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі