понеділок, 25 липня 2011 13:36

Файнгольд-старший замість свободи потрапив знову до СІЗО

Файнгольд-старший замість свободи потрапив знову до СІЗО

У п'ятницю за рішенням Центрального районного суду Сімферополя був відпущений під підписку про невиїзд і відразу ж знову затриманий колишній депутат Сімферопольської міської ради (партія "Союз"), бізнесмен Йосип Файнгольд.

На засіданні суду в п'ятницю представник прокуратури вимагав продовжити термін утримання під вартою Йосипа Файнгольда. Проте суддя Ольга Андрєєва визнала, що нові звинувачення у справі аналогічні попереднім, і відхилила цю вимогу. Пан Файнгольд був звільнений в залі суду, однак коли він вийшов з будинку і сів разом з дружиною в свій автомобіль, сидіння поруч з водієм зайняв співробітник прокуратури і запропонував їхати до прокуратури Автономної республіки Крим. Адвокат бізнесмена Ірина Неналтовська зажадала пред'явити протокол про затримання, на що отримала відповідь: "Протокол знаходиться в слідчому відділі", пише Коммерсантъ-Украина.

Коли пан Файнгольд прибув до прокуратури, він був затриманий в рамках розслідування кримінальної справи за ч. 4 ст. 190 КК ("шахрайство") і знову поміщений у СІЗО.

Пані Неналтовская висловила обурення тому, що сталося, і заявила: "Якщо відносно мого підзахисного порушено нову справу за тією ж статтею, за якою вже внесено заставу, то воно повинно бути об'єднано з колишнім, і він (Йосип Файнгольд.-ред) повинен знаходитися на волі під заставою".

Сьогодні Центральний райсуд Сімферополя має обрати Йосипу Файнгольду запобіжний захід.

Нагадаємо, 13 травня відносно пана Файнгольда, його помічника Володимира Кравченка та директора кримського ТОВ "Автодом" Геннадія Якушевича прокуратурою Криму було порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу ("шахрайство"; передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років). 17 травня суд обрав пану Файнгольду запобіжний захід у вигляді 10 діб утримання під вартою, але за наполяганням лікарів весь цей час він перебував у міськлікарні №7 під охороною міліції. 7 червня екс-депутат був звільнений під заставу в 600 тис. грн. 15 липня - після того, як на нього було заведено четверте за рахунком кримінальну справу за тією ж статтею КК, - за рішенням Центрального райсуду він був узятий під варту на 8 діб.

Зараз ви читаєте новину «Файнгольд-старший замість свободи потрапив знову до СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі