четвер, 25 липня 2013 12:55

Євросуд не визнав переслідування Ходорковського і Лебедєва політично мотивованим

Євросуд не визнав переслідування Ходорковського і Лебедєва політично мотивованим

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) відхилив скаргу колишніх топ-менеджерів компанії "ЮКОС" Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва про те, що кримінальне переслідування відносно них було політично вмотивованим.

ЄСПЛ оголосив у четвер рішення за скаргою колишніх керівників компанії на перший вирок.

"Не було порушення статті 18 Європейської конвенції з прав людини (межі використання обмежень щодо прав) в тому, що стосується скарги М.Ходорковського і П. Лебедєва, на те, що їх переслідування було політично мотивованим", - йдеться у вердикті суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розрахунок Путіна був на те, що людина зламається, відчувши запах тюремної камери"

Нагадаємо, що Миха?йло Ходорко?вський — колишній глава колишньої російської нафтової компанії "ЮКОС", 2005 року засуджений на вісім років за податкові злочини і шахрайство, наприкінці 2010 — на 13,5 років за розкрадання нафти у дочірніх компаній ЮКОСу та відмиванні грошей на суму близько 30 мільярдів доларів.

30 грудня 2010 року Хамовницький суд Москви виніс вирок у справі Ходорковського та екс-глави МЕНАТЕПа Платона Лебедєва. У сукупності з вироком у першій справі (коли екс-олігархів магнатів визнали винними у шахрайстві та несплаті податків) термін перебування у в'язниці складе 14 років. Враховуючи період, який вони провели за ґратами у першій справі (з 2003 року) засуджені вийдять на волю 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Євросуд не визнав переслідування Ходорковського і Лебедєва політично мотивованим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі