пʼятниця, 16 грудня 2022 03:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Євросоюз домовився посилити військову підтримку України – Єврорада

Євросоюз домовився посилити військову підтримку України – Єврорада
Військова допомога Україні посилено надаватиметься насамперед у двох сферах - розмінування та ППО. Фото: picture alliance

Лідери країн Європейського союзу домовилися про посилення військової підтримки України. В першу чергу, будуть посилюватися українські можливості в плані протиповітряної оборони.

Допомога надаватиметься через Європейський фонд миру та місію з надання Україні військової допомоги, повідомляється в офіційно оприлюднених висновках Європейської Ради.

"Європейський Союз залишається налаштованим забезпечувати політичну і військову підтримку України... шляхом посилення надання двосторонньої підтримки, особливо можливостей протиповітряної оборони та допомоги з розмінування" - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні жорстко відповіли Кремлю на погрози через Patriot для України

Російська кампанія систематичних ракетних терористичних актів проти цивільного населення України, цивільних цілей, енергетичної інфраструктури та критично важливих об'єктів, ядерний терор і загроза ядерним об'єктам - це злочин, який не може залишатися без покарання.

Тому ЄС закликає всіх міжнародних партнерів використовувати свій вплив, щоб припинити російський тероризм.

Незабаром Євросоюз і НАТО офіційно оприлюднять спільний заклик до Росії припинити війну і вивести свої війська з України. Декларацію готували понад рік. Але її прийняття затримувалося через напруженість у відносинах між Туреччиною і Кіпром.

У всіх країнах НАТО спостерігається дефіцит озброєнь, пов'язаний, зокрема, з війною Росії проти України. Про це повідомила постпред США в НАТО Джуліана Сміт.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз домовився посилити військову підтримку України – Єврорада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі