середа, 20 березня 2013 13:58

Єврокомісія побачила деякі успішні реформи в Україні торік, затьмарені судами і виборами

Єврокомісія побачила деякі успішні реформи в Україні торік, затьмарені судами і виборами
У ЄК відзначають, що сприйняття корупції в Україні залишається високим. Фото: 4uth.gov.ua

Європейська комісія поєднує слова "успішно" і "повільно", "із запізненням", коли говорить про реалізацію у 2012 році в Україні необхідних реформ.

Зокрема, в описовій частині доповіді, яка була зроблена за результатами аналізу виконання Європейської політики сусідства за 2012 рік у відношенні України, сказано: "Реформи розпочаті, проводяться успішно або із запізненням протягом 2012 року в різних галузях співробітництва ЄС та Україною, описаних у річному звіті".

Доповідь оприлюднена у середу в Брюсселі.

При цьому в Єврокомісії вважають, що деякі з питань звіту "заслуговують на особливу увагу".

"У 2012 році Україна зробила декілька важливих кроків у сфері реформ. Наприклад, новий Кримінально-процесуальний кодекс, закон про свободу зібрань були позитивними моментами", - констатують у Брюсселі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу дали менш як два місяці

Водночас, тут же зазначають, що ці кроки були "у значній мірі затьмарені випадками виборчого правосуддя і проведенням парламентських виборів у жовтні 2012 року, які показали погіршення у деяких областях, порівняно з раніше досягнутими стандартами".

"Сприйняття корупції залишається високим. Були прийняті кроки у сфері боротьби з відмиванням грошей, організованою злочинністю, наркотиками і торгівлею людьми", - йдеться у доповіді.

Оцінюючи прогрес у здійсненні структурних реформ для підвищення конкурентоспроможності, Європейська комісія вживає слово "повільний".

У ЄК також вважали за потрібне згадати, що у березні 2012 року Україна і ЄС парафували текст Угоди про асоціацію і про поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі.

"Був досягнутий прогрес у реалізації Плану дій щодо лібералізації візового режиму. Все більша кількість українських студентів і дослідників отримують вигоду від різних європейських програм у галузі освіти", - зазначено у доповіді.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія побачила деякі успішні реформи в Україні торік, затьмарені судами і виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі