понеділок, 15 липня 2024 22:43

Єврокомісія не допустить представників в Угорщину за "мирні поїздки" Орбана

Єврокомісія не допустить представників в Угорщину за "мирні поїздки" Орбана
Прем'єра Угорщини Віктора Орбана хочуть обмежити в Європі. Фото: ВВС

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн скасувала візит колегії комісарів в Угорщину і відкоригувала рівень представництва на засіданнях під угорським головуванням.

Це рішення ухвалене "у світлі останніх подій, пов'язаних з початком головування Угорщини", пише речник Єврокомісії Ерік Мамер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан передав свій "мирний план" лідерам ЄС

Це означає, що єврокомісари не відвідуватимуть неформальні зустрічі, організовані угорським головуванням.

"Президентка вирішила, що Європейська комісія буде представлена лише на рівні вищих посадовців під час неформальних засідань Ради. Візит колегії (комісарів) до головуючої країни не відбудеться", - повідомив Мамер.

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан перешкоджав наданню допомоги Україні та самовільно зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним і лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Після участі у саміті в Вашингтоні Орбан вирушив у Флориду на зустріч з Дональдом Трампом, який вважає, що повномасштабне вторгнення Росії спровокували наміри України приєднатись до НАТО.

Юридична служба Євросоюзу раніше встановила, що переговори угорського прем'єра з Володимиром Путіним суперечить договорам ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія не допустить представників в Угорщину за "мирні поїздки" Орбана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі