середа, 02 липня 2014 12:33

Якщо знову оголосять перемир'я, українська армія спрямує штики на Київ - Сиротюк

Якщо знову оголосять перемир'я, українська армія спрямує штики на Київ - Сиротюк
Фото: obozrevatel.com

Мир на Донбасі можливий лише у разі виграної Україною війни. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "свободівець" Юрій Сиротюк.

"Хіба що мирний варіант був би можливий у разі трьох речей: ми дали десять днів російським окупантам одуматися, але хто знає історію розуміє, що Росія цього ніколи не зробить. Зараз ознакою переговорів з боку Путіна могло би бути звільнення усіх без винятку заручників, звільнення усіх адміністративних будівель. І здача всієї важкої військової техніки. У такому разі ми мали б можливість говорити про існування люфту для мирних переговорів. Однак цього нема," - зауважив політик.

Сиротюк впевнений, що не можна переривати АТО, тому що армія, яка не воює, розпадається.

"За десять днів перемир'я у нас були випадки мародерства, дезертирства, пияцтва, порушення бойової дисципліни, втеча солдатів. Якщо нашу армію зупинять, я гарантую, що вона поверне свої штики проти Києва. Ми будемо мати спроби військових заворушень та переворотів у столиці,"- зазначив "свободівець".

Він впевнений, що відновлення переговорів не зупинить кровопролиття на Донбасі.

"Наших солдатів більше гинуло не під час активної фази АТО, а під час активного стояння. Коли треба було воювати, наші нічого не робили. Саме тому, коли вперше оголосили перемир'я, я сказав, що це помилка. Але вона більша за злочин", - наголосив Сиротюк.

Депутат не виключає, що активні дії на Донбасі продовжуватимуться до зими, а заморожений конфлікт триватиме десятиліттями.

Зараз ви читаєте новину «Якщо знову оголосять перемир'я, українська армія спрямує штики на Київ - Сиротюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі