четвер, 20 червня 2024 11:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Ще одна країна приєдналася до комюніке Саміту миру

Ще одна країна приєдналася до комюніке Саміту миру
До комюніке Саміту миру приєдналась Замбія. Фото: pixabay.com

Ще одна країна приєдналася до підсумкового комюніке Саміту миру, який відбувся на вихідних у Швейцарії.

Президент України Володимир Зеленський у соцмережі Х привітав приєднання Замбії. Глава держави подякував Замбії за підтримку зусиль, спрямованих на досягнення сталого, всеосяжного та справедливого миру.

"Цінуємо, що Замбія, разом із іншими африканськими країнами, займає чітку позицію на підтримку Статуту ООН, миру та прогресу. Формула миру - це інклюзивний формат, який дає змогу кожній країні висловитися і зробити свій внесок у досягнення спільних цілей", - зауважив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг зробив нову заяву щодо членства України в НАТО

Зеленський заявив про зростання підтримки Саміту миру та його підсумкового комюніке на всіх континентах, зокрема в Африці. Він закликав усі миролюбні країни приєднатися до комюніке та реалізації його формули миру.

15-16 червня у Бюргенштоку у Швейцарії відбувся перший Глобальний саміт миру за ініціативи України. Участь у ньому взяли делегації з 92 країн і вісім світових організацій.

Під спільним комюніке саміту підписалися 78 країн і чотири міжнародні організації.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна приєдналася до комюніке Саміту миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі