понеділок, 14 листопада 2022 14:21

ЄС вдарив новими санкціями по Ірану

ЄС вдарив новими санкціями по Ірану
Санкції ЄС торкнуться владного кола Ірану. Фото: pixabay.com

Європейський Союз запровадив новий пакет санкцій проти Ірану через порушення прав людини в країні.

Міністри ЄС ухвалили санкції, які особливо торкнуться владного кола Ірану та його фінансування. Про це повідомила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

"Сьогодні Європейський Союз посилає новий, недвозначний сигнал іранському режиму в Тегерані: права людини недоторкані", ‒ заявила.

Європа і світ формують ще більше санкційних списків, повідомила.

"Ніхто у Тегерані, Мешхеді чи Ісфахані не може повірити, що вони можуть скоювати злочини без наслідків. Європа та світ спостерігають за ситуацією та формують ще більше списків", ‒ заявила Бербок.

З вересня в Ірані тривають протести у зв'язку зі смертю 22-річної іранської курдки Джини Махси Аміні. У вересні іранські силовки заарештували її через те, що вона нібито не дотримувалася обов'язкових правил носіння хіджабу – з-під нього було видно волосся. Жінка померла під вартою у поліції. Після її смерті тисячі людей вийшли на протести.

Минулого тижня парламент Ірану ухвалив резолюцію, яка припускає можливість смертної кари для затриманих протестувальників.

У жовтні ЄС схвалив санкції щодо Ірану за його участь в російській агресії проти України.

Під санкції потрапила Shahed Aviation Industries – компанія, відповідальна за проєктування і розробку іранського безпілотника Shahed. Також низка фізичних осіб.

Зараз ви читаєте новину «ЄС вдарив новими санкціями по Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі