четвер, 10 вересня 2020 04:00

Єрмака підозрюють у держзраді і шпигунстві. Суд зобов'язав СБУ відкрити провадження

Шевченківський суд Києва зобов'язав СБУ відкрити провадження за підозрою глави Офісу президента Андрія Єрмака в державній зраді та шпигунстві.

"Справа пов'язана зі зливом операції щодо "вагнерівців". На чесне слідство від Баканова надій, звісно, мало. Тому ми продовжуємо вимагати створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді", – написав у Фейсбук нардеп із "Європейської Солідарності" Володимир Ар'єв.

 
 
Єрмак заявив, що вважає відкриття справи політичним піаром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак повинен сісти, якщо слідча комісія доведе його зраду - ветеран

Бойовики російської ПВК Вагнера були затримані в Білорусі 29 липня. Пізніше з'ясувалося, що деякі з них воювали на Донбасі та внесені в базу військових злочинців на сайті "Миротворець".

Попередньо, операцію щодо їх затримання могла готувати Служба безпеки України, однак її скасували. За непідтвердженими даними, до цього може бути причетний голова ОП Єрмак.

В СБУ офіційно назвали фейком дані про спецоперацію з найманцями ПВК Вагнера. Відомство зазначило, що першоджерелом цієї інформації було російське видання.

Зараз ви читаєте новину «Єрмака підозрюють у держзраді і шпигунстві. Суд зобов'язав СБУ відкрити провадження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі