пʼятниця, 29 січня 2021 02:14

Єрмак прокоментував поверення Медведчука в переговорний процес по Донбасу

Єрмак прокоментував поверення Медведчука в переговорний процес по Донбасу
Єрмак пояснив позицію ОП щодо Медведчука. Фото: Укрінформ

Росія знову намагається повернути Віктора Медведчука в переговорний процес з обміну полоненими.

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак запевнив, що влада не мовчить і бачить втручання і позиція влади однозначна, повідомляє НВ.

На питання про те, чому президент мовчить, адже таємні домовленості кума Путіна про обмін полоненими йдуть всупереч офіційній політиці, Єрмак відповів, що "вони не мовчать".

Офіційну заяву робив і Леонід Кравчук, який очолює українську делегацію в ТКГ, також зробив заяву і МЗС України.

Влада дала оцінку спробам проводити трек обміну НЕ через офіційні джерела. Я говорив про це в Берліні, коли в процесі дискусії вперше постало це питання. Наша позиція однозначна, - запевнив Єрмак.

Проросійська риторика на телеканалах, які пов'язують з Медведчуком і Мураєвим також значно посилилася. Втім, за словами Єрмака, президент ще на початку каденції говорив, що не втручатиметься в роботу правоохоронних органів.

"Безумовно, ми це помічаємо. Але для цього є відповідні органи, які повинні на ці речі реагувати. Ми завжди однозначно - і у виступах президента, і в заявах - говоримо, що це фейковий інформація", - додав Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Герман звернулися до СБУ

Раніше представники окупаційних адміністрацій заявили, що готові віддати Україну чотирьох бранців. Однак хочуть передати їх не офіційної влади, а куму Володимира Путіна Віктору Медведчуку.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак прокоментував поверення Медведчука в переговорний процес по Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі