пʼятниця, 25 жовтня 2024 12:55

Ердоган обговорив із Путіним припинення вогню в Україні

Ердоган обговорив із Путіним припинення вогню в Україні
Президент Туреччини Реджеп Ердоган після зустрічі з Путіним на БРІКС зробив заяву про припинення вогню в Україні. Фото: eastnews.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час саміту БРІКС у Казані зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним.

Вони говорили про Україну. Президенти торкнулися теми обміну полоненими, пишуть росЗМІ.

"Ми переконалися, що Путін також прагне стійкого припинення вогню", - заявив турецький президент журналістам.

Зі слів Ердогана, він помітив на переговорах прагнення Путіна до припинення вогню в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна країна хоче приєднатися до БРІКС

Окрім того, він заявив, що обговорював з Путіним обмін полоненими між Москвою та Києвом.

"Анкара продовжить дипломатичні зусилля", - додав Ердоган.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, який прибув із неанонсованим візитом до російської Казані у день початку триденного саміту країн БРІКС, під час останньої зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним підтвердив свою позицію стосовно того, що вторгнення Росії в Україну є порушенням Статуту ООН і міжнародного права.

Гутерреш також висловив переконання, що свобода судноплавства в Чорному морі має першорядне значення для України, Російської Федерації і для світової продовольчої та енергетичної безпеки, йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті ООН.

В офісі генсека ООН зазначили, що він повністю підтримує продовження переговорів з цього питання і висловлює глибоку вдячність за роботу, яку виконує Туреччина.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган обговорив із Путіним припинення вогню в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі