неділя, 17 липня 2022 17:34

Єнін назвав пріоритетне завдання від Зеленського

Єнін назвав пріоритетне завдання від Зеленського
Заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін назвав питання множинного громадянства пріорітетом. Фото: Укрінформ

Державна міграційна служба і Міністерство внутрішніх справ напрацювали низку проєктів щодо множинного громадянства для українців.

Проєкти розробили за дорученням президента Володимира Зеленського. Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в інтерв'ю "Укрінформу".

"Державна міграційна служба спільно з МВС напрацювала цілу низку проєктів нормативно-правових актів, які б унормовували в тому числі й питання множинного громадянства", – сказав урядовець.

Президент надає пріоритетного значення реалізації цієї ініціативи, на яку очікують мільйони українців, заявив заступник міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав про швидкий шлях до ЄС

"Виходимо з чіткого забезпечення балансу між безпековими інтересами нашої держави, особливо в умовах повномасштабної агресії РФ, з одного боку. А з іншого боку, необхідності залучення того потенціалу, яким володіє закордонна українська громада в країнах Європейського Союзу, Канаді, Сполучених Штатах Америки, оскільки вирішення цього питання обіцяла ціла низка попередніх президентів України", – сказав Єнін.

Торік у грудні на сайті Верховної Ради з'явився законопроєкт президента Зеленського про множинне громадянство.

Громадяни країни-агресора РФ не зможуть отримати український паспорт. На тих, хто під час працевлаштування на державну посаду приховуватиме іноземне громадянство, чекатиме кримінальна відповідальність, сказали в ДМС про законопроєкт.

У парламенті є народні депутати, які мають паспорти РФ, повідомляв нардеп від "Слуга народу" Олег Дунда.

Зараз ви читаєте новину «Єнін назвав пріоритетне завдання від Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі