четвер, 07 квітня 2022 00:49

Ембарго на постачання російської нафти все одно буде - Зеленський

Ембарго на постачання російської нафти все одно буде - Зеленський
Зеленський вчергове звернувся до українців. Фото: ОП

Санкційний пакет Заходу виглядає ефектно, але цього замало.

"Ми продовжуємо наполягати на повному блокуванні російської банківської ситеми від міжнародних фінансів. Також продовжуємо наполягати на відмові світу від російської нафти", - сказав президент Володимир Зеленський у своєму черговому зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посли ЄС не змогли затвердити п'ятий пакет санкцій проти Росії - ЗМІ

Він закликав політиків бути сміливішими у своїх рішеннях. Зеленський переконаний, що ембарго на постачання російської нафти все одно буде застосоване.

"Формат буде знайдений. Питання лише в тому, скільки ще українців буде вбито російськими військами для того, щоб західні політики запозичили собі трохи рішучості", - сказав президент.

Також він наполягає на наданні Україні зброї, яка захистить від агресора.

"Якщо не буде справді болісного пакету санкцій проти Росії і якщо не буде реально необхідного нам постачання зброї, щодо якої ми зверталися багато разів, то Росія розглядатиме це як дозвіл. Як дозвіл іти далі. Як дозвіл наступати. Як дозвіл розпочати нову криваву хвилю на Донбасі. Ще можна цього не допустити", - сказав Зеленський.

"Якщо превентивних дій не буде вдруге, це стане історичною помилкою для усього західного світу", - підсумував він.

У відповідь на масові вбивства на Київщині ЄС запроваджує ембарго на вугілля з Росії. Вугільна заборона коштуватиме Росії $4 млрд щороку. Про нафтогазове та газове ембарго поки не йдеться.

Зараз ви читаєте новину «Ембарго на постачання російської нафти все одно буде - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі