четвер, 21 червня 2012 15:28

Екс-заступник генпрокурора чекав на натхнення, щоб написати книгу про Тимошенко

Екс-заступник генпрокурора чекав на натхнення, щоб написати книгу про Тимошенко
Микола Обіход. Фото: ukranews.com

Генерал-лейтенант юстиції Микола Обіход презентував книгу "Изолгавшаяся". У ній йдеться про розслідування кримінальних справ стосовно екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка та екс-прем'єрміністра і президента ЄЕСУ Юлії Тимошенко. Автор приводить в книзі маловідомі широкому загалу факти та документи. Вони, а також статті інтернет-видань становлять більшу частину книги.

"Сьогодні дуже великий інтерес навколо біографії Лазаренка, який у листопаді цього року має вийти з в'язниці, та навколо Тимошенко, яка зараз знаходиться у в'язниці. Тому я вирішив розповісти правду про життєвий шлях двох осіб — колишніх керівників уряду." - розповів Обіход.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокуратура звинуватить Тимошенко у причетності до вбивства Щербаня

Книга "Изолгавшаяся. Прокуроры США и Украины против тандема Лазаренко-Тимошенко" - чорного кольору з фото Лазаренка та Тимошенко, складається з 366 сторінок і -ти глав. Має тираж всього 2000 екземплярів.

За жанром Микола Обіход відніс свою книгу до юридичної публіцистики, яка розрахована на юристів, журналістів і на людей, які цікавляться цією проблемою. Автор запевняє, що його видання не пов'язане з політикою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щербань у 90-х очолив на Донбасі спротив Лазаренку і ЄЕСУ - експерт

"Такі твори народжуються тоді, коли є готовність автора викласти і довести це до читабельного вигляду. Бо це ж творчість. А, як кажуть: "вдохновение не всегда наступает", - сказав він.

Микола Обіход втім не зміг сказати, скільки часу він присвятив написанню книги. Сказав лише, що окрім документів, перероблював інтернет-статті за 2009-й, 2010 та 2011-й роки. Також колишній слідчий не міг сказати, чому саме обрав таку назву, хоча мова йде про двох осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лазаренко навряд чи повернеться в Україну - нардеп

"Це назва, яка відображає суть одного з суб'єктів книги", - зазначив він.

Обіход зауважив, що в книзі не висвітлює справи, за якими Тимошенко вже засуджена або які їй тільки пред'являють. Він наголосив також, що відповідає за кожне слово, викладене в книзі та юридичної відповідальності не боїться.

Зараз ви читаєте новину «Екс-заступник генпрокурора чекав на натхнення, щоб написати книгу про Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі