субота, 03 серпня 2013 06:08

Експерти пояснили, для чого Партія регіонів "ліпить" опудала фашистів

Експерти пояснили, для чого Партія регіонів "ліпить" опудала фашистів
Фото: tyzhden.ua

В Україні не існує фашистського руху. Цю ідеологію можуть сповідувати лише окремі громадяни.

Такого висновку в ефірі телеканалу ТВі дійшли професор політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань та історик і політолог Олександр Палій.

Зокрема, Палій упевнено заявив, що фашистів у нашій країні практично немає.

"Що більше – не існує навіть можливості для створення такого руху. Просто через те, що український народ занадто традиціоналістський, занадто прив'язаний до цінностей, і такі хуліганські, нігілістичні рухи у нас не приживуться", - пояснив політолог.

Водночас Гарань припустив, що в українському суспільстві можуть бути окремі носії фашистської ідеології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слово "регіони" лякає українців значно більше, ніж слово "свобода"

"Адже радикали є у будь-якому суспільстві, навіть у демократичних, цивілізованих. Тобто можуть бути радикали справа чи зліва, можуть бути представники "русского фашизма" теж, які є в Росії. Але бази для якогось такого серйозного масового руху немає. Тобто якщо і є, то це якісь маргінали", - зазначив експерт.

Разом з тим Палій пояснив, чому в Україні останнім часом піднімається тема фашизму.

"Це робиться задля того, щоб під час майбутньої президентської кампанії формувати і моделювати її у вигідному для влади руслі. Та я впевнений, що ця "фішка" не пройде. Значно більше нинішня влада досягла би, якби ставила на наведення порядку, на відновлення справедливості, на свою поведінку відповідно до загальнонародних уявлень про справедливість. Це був би значно більший ефект, якби влада трішечки змінилась, аніж якщо вона буде вигадувати якісь опудала", - резюмував політолог.

Зараз ви читаєте новину «Експерти пояснили, для чого Партія регіонів "ліпить" опудала фашистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі