понеділок, 18 березня 2013 19:15

Експерт розповів, коли запрацює Рада

Експерт розповів, коли запрацює Рада
Віталій Бала Фото: glavcom.ua

Верховна Рада запрацює вже на цьому тижні. Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Завтра чи післязавтра парламент має запрацювати. Бо вже немає об'єктивних причин для того, щоб він не працював, враховуючи, що нам потрібно вирішити два серйозні напрямки найближчим часом. В першу чергу, закон про вибори в місті Києві. Всі розуміють що цей закон буде прийнятий протягом цього тижня. І, безумовно, мова йде про перелік законів, які потрібні для  того, щоб ми йшли на підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом у листопаді у Вільнюсі. Тобто всі ці першочергові внутрішні і зовнішні завдання потрібно вирішувати протягом  найближчого часу", - сказав експерт.

За його словами, ситуація у Раді зайшла у глухий кут.

"Рада буде розблокована, тому що ситуація зайшла фактично у глухий кут. Опозиція зараз вже не виграє від того, що вона блокує", - зазначив Бала.

За його словами, коли роботу ВР блокували через питання про персональне голосування, то це грало на користь опозиції, бо мало важливе значення у суспільстві.

"І це безумовно було плюсом для опозиції. Зараз блокування через пана Власенка… Ми провели зараз соціологію, саме меншість підтримала би блокування парламенту. Особливо ми поставили запитання в анкеті: блокування через позбавлення Власенка мандата, яке заважає прийняти вибори у Києві, закони про інтеграцію. Цифри взагалі були не приємними для тих, хто зараз це робить – я маю на увазі блокування. Тому треба виходити з цієї ситуації. Бо воно буде грати мінус для опозиції, яка зараз це робить. Вони мають це розуміти і будуть з цього виходити. І владі немає сенсу далі гратися", - додав Бала.

 

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, коли запрацює Рада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі