пʼятниця, 12 серпня 2011 12:31

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Експерт натякнув, що Ющенка можуть притягти до відповідальності у зв'язку з "газовими контрактами" Тимошенко

Експерт натякнув, що Ющенка можуть притягти до відповідальності у зв'язку з "газовими контрактами" Тимошенко

Глава фракції НУ-НС в Верховній Раді Микола Мартиненко в ефірі 5 каналу сказав, що Віктор Ющенко має відповідати за підписання газових контрактів 2009 року.

Заяву депутата коментує голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

У чому причина такої заяви колишнього соратника Ющенка?

- Мартиненко не перший, хто пішов від Ющенка. До речі, Мартиненко не перший пішов від Ющенка й не перший раз виступає з критикою на його адресу. Він вже давно шукає нових союзників й мені здається, що намагається знайти прихильність інших політиків.

Хто може бути новим союзником для Мартиненка?

- Це буде або Яценюк, або Тимошенко, якій він зараз вирішив підіграти для того, аби отримати хороші шанси на майбутнє в лавах опозиції.

А його звинувачення мають під собою грунт?

- Тут дуже цікаво. Якщо говорити про газові справи, то давайте не забувати, що дійсно, Ющенко несе відповідальність за те, що не вдалося домовитися взимку 2008-2009 року, адже саме ним майже узгоджена ціна була відхилена й почалася газова війна. Думаю, що Ющенко несе відповідальність, але не все так просто з Мартиненком. Тобто, він правий, але особисто в нього суто політична мотивація. Хоч він й фахівець, але часто маніпулює певними цифрами.

Наприклад, він робить закиди теперішньому уряду та президенту, говорить про базову ціну в 450 доларів за тисячу кубів, але він  знає, що ця ціна закладена в угоді 2009 року й справа не в Азарові чи Януковичу, а це відповідальність Юлії Володимирівні. Цього він не говорить. Але якщо повернутись до вашого питання, то так, колишній президент має нести відповідальність за цю угоду, хоча він ніде не підписувався, але, якщо оцінювати збитки, то можна ставити питання про притягнення Ющенка до відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Експерт натякнув, що Ющенка можуть притягти до відповідальності у зв'язку з "газовими контрактами" Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі