субота, 11 вересня 2010 21:22

Експерт натякнув, що місцеві вибори можуть завершитися остаточною "путінізацією" України

Експерт натякнув, що місцеві вибори можуть завершитися остаточною "путінізацією" України
Місцеві вибори 2010 визначать перспективи розвитку політичної системи України.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор інституту проблем управління ім. Горшеніна Володимир Фесенко.

"Або вона залишиться конкурентною, або режим керованої демократії остаточно переможе", - зауважив політолог.

Головним фаворитом прийдешньої кампанії Володимир Фесенко назвав Партію регіонів. Водночас на думку експерта, серйозну конкуренцію  "регіоналам" складе партія віце-прем"єра з економічних питань Сергія Тігіпка "Сильна Україна".

"Сильна Україна"розкручена політична сила, яка ідучи під прапором реформ, цілком здатна  конкурувати з"регіоналам" у їхній вотчині", - зауважив аналітик.

Водночас, політолог наголосив, що через закон про місцеві вибори у партії Тігіпка залишилося вкрай мало часу на кампанію.

Говорячи про партнерів "регіоналів" по коаліції, Володимир Фесенко прогнозує, що блок Литвина провалиться у кампанії.

"У Литвина дуже серйозна криза і дай Бог їм зачепитися за декілька місцевих Рад. В той же час, комуністи, завдяки декларованій опозиційності до діючої влади дещо покращать свій результат", - прогнозує аналітик.

Ще одним невдахою кампанії на думку Фесенка стане Арсеній Яценюк.

В той же час, політолог прогнозує, що конкуренцію  партії Юлії Тимошенко - "Батьківщина" в Західних регіонах складе політична сила Олега Тягнибока - "Свобода".

"Свобода", беручи участь у мітингах, які організовує БЮТ змогла суттєво наростити м"язи і тепер стане напевне головним конкурентом для Юлії Тимошенко. У "Фронту змін буде як мінімум дуже мало часу на підготовку до виборів. Не думаю, що вони покажуть серйозний результат", - зауважив Фесенко.

Політолог також переконаний, що кампанія принесе низку несподіванок. Зокрема, Фесенко не виключає повернення у велику політику соціалістичної партії.

"Я не виключаю, що на хвилі розчарування у політиці Партії регіонів до місцевих рад пройдуть представники соціалістичної партії", - резюмував аналітик.

Нагадаємо, що 11 вересня офіційно стартувала виборча кампанія з місцевих виборів.

Згідно до закону про місцеві вибори, голосування на виборах до міськ та облрад відбувається за змішаною системою. Сільських же депутатів будемо обирати за мажоритарною системою.

Кандидатів у міські голови можуть висувати тільки партії.  Самі ж вибори градоначальників відбуватимуться як і раніше за мажоритарною системою відносної більшості.

Зараз ви читаєте новину «Експерт натякнув, що місцеві вибори можуть завершитися остаточною "путінізацією" України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі