понеділок, 04 лютого 2013 15:35

Екс-нардеп назвав ідею опозиції щодо 5-ти округів "несерйозною": "Це просто піар-акція"

Екс-нардеп назвав ідею опозиції щодо 5-ти округів "несерйозною": "Це просто піар-акція"
Юрій Кармазін: "Будь-яке рішення зараз буде нелегітимним і неконституційним". Фото: korrespondent.net

Ідея опозиції щодо встановлення результати виборів по 5-ти проблемних округах за даними протоколів ДВК є піар-акцією.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив екс-народний депутат Юрій Кармазін.

Нагадаємо, що парламентська опозиція вимагає від ЦВК встановити результати виборів до Верховної Ради в округах № 94, 132, 194, 197, 223 за протоколами ДВК. Відповідний проект постанови №2166 за підписами голів трьох опозиційних фракцій зареєстровано в парламенті в понеділок

"Цей крок був би правильним, якби це було обов'язково для Центральної виборчої комісії, - зауважив Кармазін. - Тому що законом не передбачено проведення перевиборів "в наслідок неможливості встановлення результатів голосування". Але ті, хто вносить такий проект, добре розуміють, що скасувати це рішення ЦВК неможливо. І яке б рішення зараз не пропонували, воно є нелегітимне і неконституційне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ситуація із проблемними округами вийшла із правового поля і повернути її туди буде важко" - Черненко

Єдиним легітимним шляхом вирішення ситуації, на думку політика, є скасовування рішення ЦВК.

"А потім, коли б вже не було цього рішення ЦВК, можна було тоді говорити і про щось інше", - додав він.

Кармазін додав: "Пропозиція опозиції - це абсолютно несерйозно. Це просто піар-акція. Тому що, в принципі, це (встановлення результатів за протоколами ДВК — ред.) правильно, але не є можливим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новини з проблемних округів: Засуху можуть замінити на Присяжнюка, Пилипишин - ховається

"Влада робить все, щоби відтягнути повторні вибори на цих округах. І їм підігрують багато в чому сили опозиції. Бо деякі вожді подумали, що вони можуть визначати все за всю державу, за весь народ. Вони подумали, що от вони зберуться, три-п'ять людей, і будуть вирішувати, а хто піде на яку посаду: хто піде на президента, хто на депутата в такому то-окрузі, хто піде на мера, хто піде на інші посади. Тобто, вони хочуть собою підмінити вибір українського народу. Воно то звісно заманливо виглядає — узгодили, три чи п'ять підписів поставили і все поділили. Але тоді роль українського народу зводиться просто до статистів. Я думаю, ця ситуація неправильна", - наголосив екс-нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонер Булатецький пропонує створити слідчу парламентську комісію щодо фальшування виборів

Він зауважив: "І в даному випадку треба було робити зовсім інакше. Треба було вимагати визнання переможців на виборах від ЦВК, судитися з Центрвиборчкомом, ставити це питання".

Зараз ви читаєте новину «Екс-нардеп назвав ідею опозиції щодо 5-ти округів "несерйозною": "Це просто піар-акція"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі