четвер, 17 січня 2013 16:38

Перевибори в 6 округах відбудуться влітку - джерела

Перевибори в 6 округах відбудуться влітку - джерела
Фото: dt.ua

Довибори в шести округах можуть відбутися наприкінці червня-початку липня, повідомляє джерело "Главкому" у Центральній виборчій комісії.

За словами джерела, до цього часу буде винесено рішення Конституційного суду, а Верховна Рада прийме законопроект про призначення довиборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів пророкують вирішення проблеми перевиборів на 5 округах найближчим часом

Нагадаємо, 5 листопада 2012 Центральна виборча комісія прийняла постанову про неможливість встановити достовірні результати голосування на виборах народних депутатів України 28 жовтня в п'яти одномандатних округах - № 94 (Обухів, Київська область), № 132 (Первомайськ, Миколаївська область), № 194 ( Черкаси), № 197 (Канів, Черкаська область) та № 223 (Київ). 6 листопада Верховна Рада ухвалила рішення, яким рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах.

Ще один округ не має депутата, оскільки обраний в одномандатному окрузі № 224 у Севастополі Павло Лебедєв призначений міністром оборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деякі опозиціонери не хочуть перевиборів у п'яти округах

9 січня голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що народні депутати від Партії регіонів звернулися до Конституційного суду для вирішення питання про проведення повторних парламентських виборів у п'яти проблемних одномандатних округах. За словами Єфремова, КС повинен вирішити, який орган буде приймати рішення про дату проведення повторних виборів в цих п'яти округах - ЦВК або парламент.

Зараз ви читаєте новину «Перевибори в 6 округах відбудуться влітку - джерела». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі