понеділок, 23 січня 2023 11:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Ексчоловік Кеті Перрі оскандалився заявою про "українських нацистів"

Ексчоловік Кеті Перрі оскандалився заявою про "українських нацистів"
Британський комік Рассел Бренд проманіпулював заявою про війну в Україні. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 23 січня.

Спікер Держдуми Російської Федерації В'ячеслав Володін поширює чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила в понеділок пресслужба ЦПД в Telegram.

"Якщо НАТО надасть озброєння, що буде використано для спроб загарбання наших територій, це призведе до заходів у відповідь з використанням більш потужної зброї. Враховуючи перевагу російської зброї, закордонним політикам необхідно розуміти: це може завершитися трагедією, яка знищить їхні країни", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постпред РФ в ООН Небензя розродився новою брехнею про Україну

Фейк поширюють також пропагандистські засоби масового інформування. ЗМІ РФ повідомили, що "західне бойове залізо" вимагає професійного поводження з ним.

"НАТО вимагає від Києва у березні-квітні розпочати наступ. Дуже схоже, що імпортною бойовою технікою у такому разі керуватимуть не лише українські військові, а й американські професіонали", – дезінформують російські видання.

Британський комік і актор 47-річний Рассел Бренд тим часом проманіпулював заявою:

"Ми боролися пліч-о-пліч із СРСР проти нацистів. А в конфлікті в Україні ми пліч-о-пліч боремося з реальними нацистами проти РФ. Це відомий факт, дещо незручний".

Бренд був одружений з американською співачкою Кеті Перрі з 2010 до 2012 року.

В Офісі президента відповіли на слова спікера держдуми РФ В'ячеслава Володіна, який погрожує країнам НАТО ядерною зброєю через надання Україні військової допомоги. Там нагадали про неадекватність Росії.

Зараз ви читаєте новину «Ексчоловік Кеті Перрі оскандалився заявою про "українських нацистів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі