середа, 18 січня 2023 13:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Постпред РФ в ООН Небензя розродився новою брехнею про Україну

Постпред РФ в ООН Небензя розродився новою брехнею про Україну
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 18 січня.

Постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у середу пресслужба ЦПД в Telegram.

"Ще одним напрямом репресивної політики Києва стала його війна з канонічним православ'ям. Україна опинилася на порозі масштабного міжконфесійного конфлікту, якого ще не бачила історія сучасної Європи", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посли РФ "розганяють" брехливі заяви про війну в Україні

Небензя також заявив, що російську ракету, яка впала на житловий будинок у Дніпрі, начебто підбили сили протиповітряної оборони України. Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

"Оскільки установка ППО в порушення норм міжнародного гуманітарного права була розміщена в житловому кварталі, збита ракета впала на житловий будинок", – збрехав постпред РФ.

Дезінформацію під час виступу на Радбезі ООН поширив і Митрополит РПЦ Антоній. Він заявив, що спробами уряду знищити канонічну УПЦ підривається основа мирного діалогу в Україні.

"Позбавлення громадянства українських релігійних діячів є формою політичних репресій, що суперечать Конституції України та міжнародним договорам, – сказав він.

14 січня російські терористи ракетою зруйнували багатоквартирний житловий будинок у Дніпрі.

Російські терористи випустили по будинку ракету Х-22, сказав спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Х-22 ‒ надзвукова крилата протикорабельна ракета повітряного базування великої дальності.

Служба безпеки України встановила особи російських окупантів, причетних до ракетного удару по будинку.

Зараз ви читаєте новину «Постпред РФ в ООН Небензя розродився новою брехнею про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі