четвер, 06 вересня 2012 12:55

Економічному росту влада має завдячувати Комуністичній партії Китаю - Пишний

Економічному росту влада має завдячувати Комуністичній партії Китаю - Пишний
Андрій Пишний. Фото: epravda.com.ua

Економічному зростанню, яким пишається Партія регіонів, влада має завдячувати Комуністичній партії Китаю. Про це сказав представник Об'єднаної опозиції Андрій Пишний на зустрічі з членами Європейської бізнес-асоціації.

"У Києві концентрацію капіталу в одному місці можна побачити у двох місцях — якщо вас запросили до Кабінету міністрів на Грушевського. Або вас запросили на барбекю до президента Януковича", — зазначив він.

Пишний наголосив також, що українська економіка зразка 2012-го року є невеликою та непродуктивною.

"Українська економіка не досягає 200 млд. ВВП — він значно нижчий за економіку Польщі, на 4,7 нижчий за економіку Туреччини. Ця економіка непродуктивна і складає усього 30% від рівня Європейського союзу. Вона енерговитратна. Зокрема українська економіка у 4 рази енерговитратніша за німецьку, і в 3 рази - за економіку Польщі", - розповів політик.

Він також додав, що економіка України за 2 роки президентства Януковича стала ще більш старовинною. Зокрема складова сировинного експорту на той час зросла з 67 до 70 %.

"Це економічне зростання, яке протягом двох років собі намагається поставити в заслугу Партія регіонів, - це заслуга не ПР, а заслуга Комуністичної партії Китаю, яка стимулювала попит на український сировинний експорт. Щойно ці фактори щезнуть - ми сьогодні матимемо рівень зростання економіки у 2 %", - підкреслив Пишний.

Зараз ви читаєте новину «Економічному росту влада має завдячувати Комуністичній партії Китаю - Пишний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі