четвер, 18 серпня 2011 18:20

Спецтема: 20 років незалежності!

Здобутки України за часів незалежності – наслідок горбачовської перебудови - Рябчук

Здобутки України за часів незалежності – наслідок горбачовської перебудови - Рябчук

Здобутки України за часів незалежності – наслідок горбачовської перебудови. Таку думку в журналі "Країна" висловив публіцист Микола Рябчук.

"Навіть ті нечисленні здобутки, які ми сьогодні маємо, - відкритість кордонів, відносна свобода слова, значний, хоча й деформований олігархічною державою політичний та економічний плюралізм чи певні поступки для української мови - усе це є наслідком не так незалежності, як горбачовської перестройки. Фактично все це було вже в останні роки існування СССР, тож перейменування "УРСР" на державу "Україна" мало що в цьому плані змінило. Як перейменування КҐБ в СБУ, ЦК КПУ - на Адміністрацію президента, совєтської армії та міліції - на буцімто українську", - сказав він.

На його думку, сутнісно вся ця система, усі інституції, усі так звані еліти залишилися совєтськими - без жодного натяку на європеїзацію, правову державу та гру за правилами - замість традиційної гри з правилами.

"Поки що незалежність принесла реальні плоди лише тим, хто ніколи про неї й не думав і, тим більш, не боровся", - додав Рябчук.

Читайте повний погляд Миколи Рябчука у матеріалі під назвою "Перестройка не закінчилася й досі" у журналі "Країна" №84 від 19 серпня 2011 р.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «Здобутки України за часів незалежності – наслідок горбачовської перебудови - Рябчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі