четвер, 04 серпня 2022 05:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Допоможе перемогти: Зеленський хоче зустрітися зі Сі Цзіньпіном

Допоможе перемогти: Зеленський хоче зустрітися зі Сі Цзіньпіном
Президент України Володимир Зеленський щукає зустрічі зі Сі Цзіньпіном. Фото: Українська правда

Президент України Володимир Зеленський шукає можливості напряму поговорити з головою Китайською народної республіки Сі Цзіньпіном.

Китайський лідер допоможе перемогти Росію, заявив Зеленський в інтерв'ю газеті South China Morning Post.

Президент України закликав Китай використати свій величезний політичний та економічний вплив на Росію, щоб покласти край бойовим діям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Китай підтримує Росію у війні з Україною

Зеленський мав рік тому розмову зі Сі Цзіньпіном, сказав він.

"З початку широкомасштабної агресії 24 лютого ми офіційно просили про розмову. Я вважаю, що це було б корисно", – зазначив президент України.

Це перше інтерв'ю Зеленського азійському ЗМІ з початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України. Китайські журналісти зідзвонилися із ним по Zoom, розмова тривала 40 хвилин.

Щодня Китай усе чіткіше дає зрозуміти: у війні з Україною підтримує Російську Федерацію. У нещодавній розмові з Володимиром Путіним лідер КНР відмовився засудити дії РФ і визнати її вторгненням. Пекін не надає Україні військової допомоги, а його міністерство закордонних справ називає жорсткі санкції Заходу проти Росії неприпустимими.

Зараз ви читаєте новину «Допоможе перемогти: Зеленський хоче зустрітися зі Сі Цзіньпіном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі