субота, 26 червня 2010 12:16

Долар до осені зросте до 10 грн - Пишний

Долар до осені зросте до 10 грн - Пишний

Восени курс долара може сягнути 10 гривень.

Про це заявив Андрій Пишний, член політради партії "Фронт змін" і координатор економічного блоку Уряду змін в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Таке враження, що Партія регіонів цілком забула про економічну безпеку держави, - зазначив він. - Іноземний капітал зараз активно проникає у стратегічні галузі. Важливі для економіки виробництва повністю залежні від постачання імпортних енергоносіїв, а експортно-орієнтовані – від ринків збуту. Дружба з російськими партнерами перетворюється у поглинання не лише на рівні окремих підприємств, а й цілих галузей: енергетика, авіабудування, металургія…"

"У Міністерстві економіки щокварталу моніторять показники економічної безпеки, її інноваційну, соціальну, фінансову, продовольчу складові. Результати такого моніторингу надсилають у Раду національної безпеки та оборони, Кабмін, Адміністрацію президента. Але жодної офіційної інформації зараз знайти годі, хоч вона має бути відкритою", - зауважив Пишний.

"Ухвалений держбюджет на рік містить нереальний показник дефіциту - 5,3%, хоча насправді він може перевищити 15% валового внутрішнього продукту. Це понад 150 мільярдів гривень і справжня катастрофа української економіки. За таких умов уже восени можна очікувати курсу долара в 10 гривень і нові потрясіння банківської системи, стагнації експортно орієнтованих галузей і хвилі безробіття", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Долар до осені зросте до 10 грн - Пишний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі