субота, 26 серпня 2023 05:25

До організації вбивста Пригожина може бути причетний розвідник, який отруїв Скрипалів – ЗМІ

До організації вбивста Пригожина може бути причетний розвідник, який отруїв Скрипалів – ЗМІ
ЗМІ повідомили, хто причетний до вбивства Пригожина. Фото: Скріншот з відео

Керівник підрозділу російської військової розвідки, який влаштував отруєння сім'ї Скрипалів "Новачком", Андрій Авер'янов може бути причетним до організації вбивства Євгена Пригожина.

Авер'янов керував операцією щодо заміни вагнерівців у країнах Африки на 20 тис. російських військових і мав "давню ворожнечу" з Пригожиним, написало видання I News, посилаючись на джерела в розвідці Великобританії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грозєв сказав, чому могли вбити Пригожина

Ім'я Авер'янова – не єдине, яке обговорюють західні розвідки у зв'язку з імовірною смертю ватажка "вагнерівців".

Співрозмовник видання в розвідці України також зазначив, що українські спецслужби перевіряють версію про причетність Авер'янова до вибуху на літаку, де, ймовірно, був Пригожин.

Авер'янов очолює підрозділ 29155 Головного управління російського Генштабу (ГРУ) – російської військової розвідки. За даними ЗМІ, саме цей підрозділ пов'язаний із численними вбивствами, зокрема отруєнням колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері 2018 року.

Цей самий підрозділ фігурує в розслідуванні підриву складу боєприпасів у чеському Врбетіце у 2014 році, замаху на вбивство болгарського торговця зброєю у 2015 році, кампанії з дестабілізації в Молдові, невдалої спроби перевороту в Чорногорії у 2016 році.

Зараз ви читаєте новину «До організації вбивста Пригожина може бути причетний розвідник, який отруїв Скрипалів – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі