пʼятниця, 25 серпня 2023 20:39

Грозєв сказав, чому могли вбити Пригожина

Грозєв сказав, чому могли вбити Пригожина
Євгена Пригожина могло вбити ГРУ РФ. Фото: РосЗМІ

Смерть власника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина сталася на тлі конфлікту з російською розвідкою за вплив в Африці.

Пригожин не хотів втрачати контроль над африканськими країнами, журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв у коментарі YouTube-каналу російському журналісту Олександру Плющєву.

"Пригожин не відмовився від претензій на кураторство ключових ринків Африки, сам полетів туди, щоб їх зберегти і продовжити свою конкурентну боротьбу з ГРУ за африканські території, де дуже багато діамантів, золота тощо", – сказав Грозєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін фактично знищив "Вагнер" як квазінезалежну ПВК

Він звернув увагу на те, що коли Путін представляв свою команду африканським лідерам, другим або третім поруч із ним стояв Андрій Авер'янов. Назвав його "людиною, яка відповідатиме за безпеку на вашому континенті".

"Авер'янов десятиліттями від імені ГРУ відповідав за замахи на конкурентів, незгодних і "зрадників", – пояснив Грозєв.

В Тверській області РФ 23 серпня розбився бізнес-джет ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Загинули всі пасажири. Серед них був і сам Пригожин, повідомила вчора Росавіація. Серед уламків і тіл знайшли його телефон.

Президент США у липні радив ватажку приватної військової компанії "Вагнер" остерігатись отруєння. Сьогодні Джо Байден припустив, що за вбивством ватажка приватної військової компанії "Вагнер" може стояти російський диктатор Володимир Путін.

Зараз ви читаєте новину «Грозєв сказав, чому могли вбити Пригожина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі