пʼятниця, 20 грудня 2013 11:01

Для охорони правопорядку до столиці звезли 3 тис. солдатів внутрішніх військ

Для охорони правопорядку до столиці звезли 3 тис. солдатів внутрішніх військ
Фото: facenews.ua

У Київ для охорони правопорядку стягнули приблизно три тисячі солдатів внутрішніх військ. До чергувань у центрі міста залучили навіть курсантів третього і четвертого курсів Академії внутрішніх військ.

"Число військовослужбовців, які виходять на службу в одну зміну, коригується залежно від ситуації", - заявив прес-секретар командувача ВВ Вікторія Кушнір.

До Києва стягнули особовий склад спеціальних моторизованих військових частин, підрозділів спеціального призначення і патрульні з'єднання з усіх територіальних управлінь ВВ. Мобілізація не торкнулася тільки військовослужбовців, які охороняють АЕС і конвоїрують засуджених, а також солдатів строкової служби призову осені 2013 року.

Активісти Євромайдану сказали, що воліють мати справу з солдатами внутрішніх військ, ніж з бійцями "Беркуту". "Внутрішні війська жодного разу не дозволили собі застосувати грубу силу до цивільного населення і порушити присягу служіння вітчизні і народові, а не режиму, чого не можна сказати про співробітників спецпідрозділу "Беркут",- заявив народний депутат від фракції "Батьківщина" та координатор роботи парламентаріїв на Майдані Сергій Соболєв.

Зараз ви читаєте новину «Для охорони правопорядку до столиці звезли 3 тис. солдатів внутрішніх військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі