пʼятниця, 04 березня 2011 14:10

Директор донецького стадіону "Олімпійський" заплатить 1700 грн за побиття інваліда

3 березня суддя Київського райсуду міста Донецька Альберт Брежнєв визнав винним за ст. 125 ч.2 (Нанесення легких тілесних ушкоджень) директора РСК "Олімпійський" Геннадія Каліщука.

Керівника стадіону покарали штрафом у розмірі 1700 грн., хоча йому загрожували виправні роботи, шестимісячний арешт або обмеження волі.

15 березня 2008 Каліщук побив фотокореспондента "Укрінформу" Ігоря Ткаченка. Це трапилося після фінального свистка матчу "Шахтар" - "Металіст" у момент, коли Ткаченко фотографував Ріната Ахметова, який сидів на трибуні. Каліщук напав на Ткаченко, вдарив в обличчя кулаком і зламав фотокамеру.

"Виголошення вироку сталося без мене, - повідомив Ігор Ткаченко, - Суддя сказав, що моя присутність необов'язкова. Каліщука бачити зайвий раз мені було неприємно, та й набридло їздити до суду. Каліщук то знаходився на підписці про невиїзд, то їздив за кордон вболівати за "Шахтар". Але підсудний не має права ігнорувати судові засідання. Бувало й так, що я приїжджав до суду, а суддя зайнятий іншою справою".

Кримінальну справу було порушено тільки після особистого втручання Ніни Карпачової. Перед цим Ігор Ткаченко отримав 2 відмови в порушенні справи.

Вартість ремонту камери і моральний збиток журналісту пан Каліщук не компенсував. Вибачення у журналіста не попросив. Спочатку Каліщук взагалі заперечував свою провину і поводився агресивно, а під час слідства визнав, що винен.

Ткаченко інвалід дитинства 2 групи. 36 днів перебування Ігоря на лікарняному ліжку оплатив Рінат Ахметов.

"Оскаржувати вирок я не буду, - заявив потерпілий, - Навіть такий неадекватний злочину вирок для Каліщука - великий прогрес демократії, тому що мені відомі випадки, коли журналістів не лише б'ють, але і вбивають, а винні не постають перед судом.

За інформацією, отриманої Ігорем Ткаченком в ході слідства, Геннадій Каліщук вже був судимий в 1997 році. На рукоприкладство Каліщука раніше не раз скаржилися інші журналісти, включаючи іноземних, а також працівники стадіону, спортсмени і вболівальники.

У червні 2010-го легкоатлети Донецької області писали листа на адресу комітету у справах Молоді та спорту з проханням відсторонити від посади Геннадія Кліщука за грубість по відношенню до спортсменів. Під ним підписалися олімпійські чемпіони та заслужені тренери України з легкої атлетики, але Каліщук зумів зберегти своє місце.

Зараз ви читаєте новину «Директор донецького стадіону "Олімпійський" заплатить 1700 грн за побиття інваліда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі