четвер, 17 лютого 2011 16:29

Вимога міліції надати списки студентів-журналістів у Тернополі – незаконна

Вимога міліції надати списки студентів-журналістів у Тернополі – незаконна

Прокуратура Тернопільської області визнала незаконним запит Управління МВС України в Тернопільській області ректору Тернопільського національного педагогічного університету імені І.В.Гнатюка.

У ньому була вимога у найкоротший термін надати списки першокурсників філологічного факультету за напрямком підготовки "журналістика" із зазначенням повних анкетних даних та номерів мобільних телефонів.

Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі ВО "Свобода".

У прокуратуру звернувся депутат обласної ради Володимир Бобко.

За його словами, більшість цих студентів є неповнолітніми. А влада таким чином продовжує наступ на громадянські, національні та соціальні права українців.

"Тиск на ЗМІ та придушення громадських свобод йдуть у парі з політичними репресіями та українофобією як головним інструментом боротьби антиукраїнського режиму проти української нації", - зазначив "свободівець".

Заступник прокурора області порушив дисциплінарне провадження стосовно міліціонера Т. І. Ашірова. Цей правоохоронець працює заступником начальника відділу Управління міністерства внутрішніх справ України у Тернопільській області. Саме від його імені надійшов запит ректору про студентів.

Нагадаємо, сам ректор Володимир Кравець у коментарі Gazeta.ua відхрещувався від будь-якого тиску на ректорат та студентів з боку МВС. Його студенти, мовляв, участі в жодних націоналістичних організаціях чи акціях протесту не беруть.

"Лист пов'язаний із розслідуванням одної кримінальної справи. Міліції просто треба було провести певні слідчі дії", - наголосив він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вимога міліції надати списки студентів-журналістів у Тернополі – незаконна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі