вівторок, 22 лютого 2011 22:15

Генпрокуратора береться захищати журналістів

Генпрокуратора береться захищати журналістів

Генеральна прокуратура вирішила посилити захист представників засобів масової інформації.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Відомство наголошує, що останнім часом у суспільстві широкий резонанс отримали заяви представників ЗМІ про перешкоджання їх професійній діяльності і порушення свободи слова в Україні.

У повідомленні йдеться про те, що стурбованість із цього приводу висловили представники іноземних держав і міжнародних організацій. Крім того, у Генпрокуратуру надійшло звернення голови Національної спілки журналістів Ігоря Лубченка, який висловлює стурбованість ситуацією, що склалася у фінансовому і матеріальному забезпеченні діяльності деяких державних і комунальних ЗМІ.

У зв'язку з цим Генпрокуратура зобов'язала прокурорів Криму, областей, Києва і Севастополя, військових прокурорів регіонів і Військово-морських сил активізувати правозахисну діяльність у цій сфері.

Зокрема, особливу увагу доручили звернути на виконання органами державної влади й органами місцевого самоврядування статті 6 закону "Про державну підтримку засобів масової інформації і соціальний захист журналістів" щодо належного бюджетного фінансування ЗМІ.

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування випадків цензури в ЗМІ, тиску на свободу слова і перешкоджання професійній діяльності журналістів виступає за заслуховування парламентом у березні інформації Генеральної прокуратури і Міністерства внутрішніх справ щодо розслідування справ про перешкоджання діяльності журналістів.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратора береться захищати журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі